Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Обучения

Водещ на обучението: Весела Банова

Фокусът на курса ще бъде върху работата в "Психомоторно ателие" и използването на пространствата на удоволствието от движението и символичната игра. Особено внимание ще обърнем на психомоторно ателие за деца с ограничена моторика и на използването на играта "наужким" в сесиите по психомоторика.

КУРСЪТ Е ПРЕДНАЗНАЧЕН ЗА: специалисти с различни професии, които практикуват психомоторика с деца с ограничена моторика и проблеми в развитието, както и с много малки деца. Желателно е участниците да са преминали въвеждащия курс по релационна психомоторика и психомоторни практики или да са се запознали с материалите от този курс. 

Място и дата на провеждане: на 20 май 2022 г. в Габрово, Център за обществена подкрепа, управляван от  SOS Детски селища на ул. „Ивайло“ 13

Предлагаме Ви участие в курс по Релационна психомоторика и психомоторни практики. Той се състои от два еднодневни модула.

08 юли 2020 г.: Фокусът в първия модул е върху психомоторното развитие на децата и  основните принципи на релационната психомоторика. Ще говорим за удоволствието от движението като движещ механизъм в развитието на малкото дете и как можем да работим с деца, които нямат такъв опит поради преживян травматизъм, особености в психиката и/или увреждане.

09 юли 2020 г.: Фокусът на втори модул е върху работата в "Психомоторно ателие" и използването на пространствата на удоволствието от движението и символичната игра. Особено внимание ще обърнем над наблюдението на психомоторната сесия и използването на играта "наужким" в сесиите по психомоторика. Ще анализираме видеоматериали от психомоторни сесии с деца с ограничена моторика и смущения в писихчното развитие. 

Конфликтите между децата: как да ги разбираме и как да се справяме!

 

Предлагаме Ви участие в курс на тема „Конфликтите между децата: как да ги разбираме и как да се справяме!“

Анотация на курса:

В рамките на 8 учебни часа ще се опитаме да отговорим на въпроси, свързани с конфликтите между децата. За целта ще разгледаме "комплекса на натрапника", формулиран от Жак Лакан, който хвърля светлина върху това какво става със субекта, който има брат/сестра или среща деца, чиято възраст не е много по-различна от неговата. Ще се спрем на клиничните му прояви в ежедневието като детска ревност, агресивност, транзитивизъм, фантазми за разчленяване на тялото, разместване на частите му, наблюдавани в сънищата или в симптомите на децата. Ще работим с художествен текст от "Спасения език" на Елиас Канети. Изхождайки от клиничната практика, ще очертаем адекватните подходи към разрешаването на конфликтите между децата.

КУРСЪТ Е ПРЕДНАЗНАЧЕН ЗА: Този курс е предназначен за специалисти, които работят с деца в предучилищна и начална училищна възраст /психолози в детски градини и училища/, психотерапевти и други.

Въвеждещ курс по Релационна психомоторика и психомоторни практики - Варна

 

Предлагаме Ви участие в курс по Релационна психомоторика и психомоторни практики. Той се състои от два еднодневни модула.

04 юни 2020 г.: Фокусът в първия модул е върху психомоторното развитие на децата и  основните принципи на релационната психомоторика. Ще говорим за удоволствието от движението като движещ механизъм в развитието на малкото дете и как можем да работим с деца, които нямат такъв опит поради преживян травматизъм, особености в психиката и/или увреждане.

05 юни 2020 г.: Фокусът на втори модул е върху работата в "Психомоторно ателие" и използването на пространствата на удоволствието от движението и символичната игра. Особено внимание ще обърнем над наблюдението на психомоторната сесия и използването на играта "наужким" в сесиите по психомоторика. Ще анализираме видеоматериали от психомоторни сесии с деца с ограничена моторика и смущения в писихчното развитие. 

Въвеждещ курс по Релационна психомоторика и психомоторни практики - Варна

 

Предлагаме Ви участие в курс по Релационна психомоторика и психомоторни практики. Той се състои от два еднодневни модула.

12 март 2020 г.: Фокусът в първия модул е върху психомоторното развитие на децата и  основните принципи на релационната психомоторика. Ще говорим за удоволствието от движението като движещ механизъм в развитието на малкото дете и как можем да работим с деца, които нямат такъв опит поради преживян травматизъм, особености в психиката и/или увреждане.

13 март 2020 г.: Фокусът на втори модул е върху работата в "Психомоторно ателие" и използването на пространствата на удоволствието от движението и символичната игра. Особено внимание ще обърнем над наблюдението на психомоторната сесия и използването на играта "наужким" в сесиите по психомоторика. Ще анализираме видеоматериали от психомоторни сесии с деца с ограничена моторика и смущения в писихчното развитие. 

Ето ни и нас

  • ул. "Шандор Петьофи" 25, ет.1
    София, България
  • ПК: 1000
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.