Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Екип

Д-р Любомир Жупунов

Педиатър, Детски психиатър, Председател на сдружение "Дете и пространство"и съучредител на Психоаналитичен институт ТОЛК.

 Д-р Любомир Жупунов е председател на Управителния съвет на Сдружение „Дете и  пространство” от 2008 г. Специалист по педиатрия, той е сред основателите на  Сдружението, учредено през октомври 2004 г. Д-р Жупунов има дългогодишна лекарска  практика, в която професионалната и житейската му съдба го среща с „отхвърлените  деца”.

 Завършва Априловската гимназия в Габрово, след това се дипломира в Медицинския  институт в Плевен. Оттогава до днес той лекува деца, като минава през различни стъпала  в професионалното си изграждане. Бил е участъков педиатър, ординатор в детско  отделение в Общинската болница в Трявна и в Клиника по неонатология в Плевен,  завеждащ кабинет по пулмология и кардиология за деца в Габрово, педиатър към практика  на общопрактикуващ лекар, завеждащ детско отделение в МБАЛ- Трявна.

Впоследствие става завеждащ отделение „Ентероколитен сектор и сектор Хипотрофии” в Дом „Майка и дете” в Плевен, а по-късно ръководи отделение „Аномалии” в същото ДМД. Тази среща с децата с тежки физически увреждания и психични страдания бележи по-нататъшния му професионален път. В дома той се сблъсква с реалност, за която дотогава не си е давал сметка като медицински специалист. Децата, скрити от очите на обществото, отхвърлени като „безнадеждни” случаи, белязани от различието, което търпи развитие, ако бъде уважавано, стават неговите пациенти за следващите десетилетия.

Д-р Жупунов, мотивиран от желанието за промяна към цялостната нагласа- и на медицинската гилдия, и на обществото, към „различните” деца, започва да посещава френско- българската програма „Да растеш без родители” през 1998 г. а след това и програмата „Детето и неговите симптоми”. Срещата с френски психоаналитици, представители на Лаканианската школа по психоанализа в тези обучителни цикли, окончателно го насочва към „различните” пациенти. Затова и естествено идва решението му да стане учредител на Сдружение „Дете и пространство” през 2004 г.

Днес, 12 години по-късно, д-р Любомир Жупунов има зад гърба си солиден опит както в работата с деца с психични страдания и техните семейства, така и в подготовката на екипи от специалисти в новите социални услуги в цялата страна, които постепенно заменят старите „домове”.

Търсен експерт и обучител, д-р Жупунов смята, че най-важното постижение на Сдружението е придържането към метода „да работим заедно”.

"Само с екипен подход, със съвместни усилия на специалисти от различни сектори проблемите могат да бъдат посрещнати адекватно и да намерят път за решаване в интерес на самото дете", убеден е д-р Любомир Жупунов.

Ето ни и нас

  • ул. "Бачо Киро" 20, ет.1
    София, България
  • ПК: 1000
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.