Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Още

"Младежта извън нормите" е текст от Милена Жекова, пуликуван на 25 април 2017г. в категория "Младежта" (JEUNESSE) в страницата на Конгресът "PIPOL 8" на тема "Нестандартната клинична практика", който ще се проведе на 1 и 2 юли 2017г. в Брюксел. 

„Младежта извън нормите“

„Младежта извън нормите“ като зов, всеки един от тях да намери своето място в езика, да могат да изкажат  това, от което се срамуват и не могат да кажат на своите родители. Клиниката извън нормите е свързана преди всичко с невъзможността да се разпознае едно ново желание в тялото с появата на  сексуалността, което завладява мислите им.

За бодлите и таралежите

Весела Банова

Източник: Портал за ПСИХИЧНО ЗДРАВЕ

 

Пораствайки, детето все повече започва да се откъсва от родителския авторитет и не е нормално да се преструваш на приятел на децата си, които са в пубертета

От Зора Нейкова

Източник: Национална Мрежа за Децата

23 ноември 2012

„Храната” на думите е по-засищаща. Шамарът никога не е бил възпитателна мярка.

Визитка: Родена е през 1960 г. в Сливен. Завършила е психология в СУ “Св. Климент Охридски”. През 1987 г. придобива специалност по медицинска психология и педагогическа рехабилитация. Има специализация по психомоторно възпитание в Католическия университет Лувен, Белгия. Била е зам.-председател на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД). Клиничен психолог в сдружение “Дете и пространство”, психоаналитик и председател на Българско общество за лаканианска психоанализа. Доктор по социология и зам.-председател на Българската асоциация по психотерапия.

Източник: ЖИВОТЪТ ДНЕС

14 АПРИЛ 2015

С Весела Банова разговаря Галина Спасова

Весела Банова е клиничен психолог и психоаналитик, преподавател е в НБУ, доктор по социология. Работи активно в областта на закрилата на децата в риск. От 2002 до 2008 г. е зам.-председател на Държавната агенция за закрила на детето. От 2008 г. работи в сдружение "Дете и пространство"  и участва в процеса на извеждането от домовете на децата в риск. Председател е на Националната мрежа за децата и на Българското общество за лаканианска психоанализа. Редактор и съставител на 17 сборника и наръчници в областта на  приложната психоанализа и работата с деца в риск, ранното и предучилищното детство.  

Източник: maikomila

Дарина Рангелова-Донкова ни е изпратила този абсолютно смайващ текст за гимназиалното образование в Канада. Докато го четете, ще решите, че това е фантастична история, замислена с единствена цел да ви подразни и да ви накара да се почувствате зле, докато висите отегчено на родителската среща в 5436-то училище и слушате как учениците са невъзможни, училището изнемогва, дисциплината е отвъд контрол и някой е натрупал цели четири закъснения. Заслужава си да прочетете всеки ред!

Ето ни и нас

  • ул. "Цар Асен" 18
    София, България
  • ПК: 1000
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.