Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Снимката, за която искам да говоря

Мечтата:

Улавям се как не спирам да мечтая за едно прекрасно място в Испания. Усещам как ендрофина ме завладява и провокира да се впусна в едно бленувано приключение. Ако съществува място, различно от родното ти, което по необясними причини припознаваш като свое, то за мен това би било Барселона. Мисълта за това магично място винаги ме кара да се усмихвам. Мечтая за това как бих прекарала част от живота си там.

Мечтая си как пиша любовни стихове, вдъхновена от творческата атмосфера, обрисувала цяла Барселона. Бих поглеждала с удивление всеки път щом мина покрай архитектурните шедьоври на Гауди. С любопитство бих стояла пред картините на Пикасо, за да вникна в гениалността говореща през произведенията му. Бих се спряла пред Парка Гюел, за да се пренеса в един приказен свят с неограничени възможности. След това ще продължа и ще се изгубя в някоя малка уличка, водена единствено от интуицията си. Ах, Барселона, вдъхновяваш ме да чувтсвам палитрата от емоции, танцуващи в моята душа! ...

Срещата:

... И така този бленуван ден да срещна Барселона дойде това лято. Вълнението ме беше завладяло и трудно се задържах на едно място. Успях да се разходя и да се изгубя в този прекрасен град. Успях да застана пред Саграда Фамилия и да се възхищавам от удивление. Гледах и едва проумявах как човек е проектирал тази прелест. Усещането ми беше за нечовешка гениалност. Едва успявах да помръдна. Не исках да изпускам от поглед този храм. Исках да остана достатъчно време, за да мога да попия с всяка една клетка, това което съзирах. Тази среща се запечата в душата ми и остави следа за едно друго време. Трудно събирам в тези редове, вълшебството с което летях из града ...

Конфликтът:

... Завърнах се вкъщи, а ми се искаше да избягам. Не можех да си намеря място. Страданието се бе увило около тялото ми и не ме оставяше да дишам. Разделях се с Барселона приблизително две седмици. След като се успокоих и започнах да се връщам „тук и сега“ си помислих: „Сега имам нужда от нова мечта“. Сякаш бе останало едно празно пространство у мен. Целта бе постигната?! Усещах как адреналина ми се надига и имам нужда от нещо ново, от нещо друго което да ме удиви, за да си доставя отново подобно преживяване. И изведнъж си припомних един цитат от Алиса в страната на чудесата: 

Алиса: - Колко дълго е завинаги? 

Белият заек: - Понякога само една секунда.

Усмихнах се и отидох да си купя книгата ...

 

Автор - текст: Александрина Милчева

Фотография: Александрина Милчева

Ето ни и нас

  • ул. "Бачо Киро" 20, ет.1
    София, България
  • ПК: 1000
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.