Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Снимката, за която искам да говоря

Моята снмка, която нарекох:

   „РУИНИТЕ И ЦВЕТЯТА – СВЯТ ДО СВЯТ, МИНАЛО ДО БЪДЕЩЕ“

     През юни 2015г избрах да участвам в ателие – фотоизложба, което назовах  ” Една водна кула на пътя на времето” или „Време , път, руини... през града с любов!”. То се проведе  в рамките на деветото издание на фестивала за съвременно изкуство „Водна кула“ в гр.Перник.

      Градът ни е осеян с призрачни  и запустяли сгради. Чувството за изоставеност и липса на грижа за гражданите които живеят в него съществува отдавна. Те живеят в превозните средства сутрин и вечер до столицата и обратно.

      Ателието ми предложи възможност да изследвам начина по които виждам креативно своя град, като фокуса беше поставен върху изследването на претворената чрез фотоапарата потребност да се запечатат отрязъци от времето, от миналото, от настоящето, които в следващият миг ще се превърнат в бъдещето. 

     В началото с изненада установих колко много са руините. Търсех ги, опознавах ги, спомнях си... Когато започнах търсенето се случи магията на желанието – въвлякоха се и мои близки пък и не толкова близки познати. Всеки си примомняше къде може да намерим запустели сгради, за да ги представим на феста. Руините, които „ловувах“ живнаха сякаш! Като че усетиха възможността да оживеят, видяни през нечие желание. Това ми напомни работата ми с екипа за бездомни деца и младежи по софийските улици. Ние гостоприемно отваряхме пространството за руините в душата им, за да изплува от тях желанието им за бъдещето.

      Питах се, какво ме води в това търсене и какво претворявам чрез погледа на фотообектива. Отговорът дойде след тази снимка, в която видях минало и бъдеще в една спокойна и уверена заедност. Това, което осъзнах е следното:

Руините са опорните  ни точки в миналото, 

                                             печата на времето в  настоящето 

                                                                     и  шанса ни да преосмислим пътя към бъдещето.

Автор - текст: Аделина Иванова – психолог 

Фотография: Аделина Иванова

 

 

Ето ни и нас

  • ул. "Бачо Киро" 20, ет.1
    София, България
  • ПК: 1000
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.