Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Обучения

Водещ на обучението: Весела Банова

Фокусът на курса ще бъде върху работата в "Психомоторно ателие" и използването на пространствата на удоволствието от движението и символичната игра. Особено внимание ще обърнем на психомоторно ателие за деца с ограничена моторика и на използването на играта "наужким" в сесиите по психомоторика.

КУРСЪТ Е ПРЕДНАЗНАЧЕН ЗА: специалисти с различни професии, които практикуват психомоторика с деца с ограничена моторика и проблеми в развитието, както и с много малки деца. Желателно е участниците да са преминали въвеждащия курс по релационна психомоторика и психомоторни практики или да са се запознали с материалите от този курс. 

Място и дата на провеждане: на 20 май 2022 г. в Габрово, Център за обществена подкрепа, управляван от  SOS Детски селища на ул. „Ивайло“ 13

 

 

Такса за участие: 90 лв.

Може да бъде внесена на място или по банков път в случай, че е необходима фактура:

Психоаналитичен институт ТОЛК

IBAN: BG70UNCR70001522046471

BIC:  UNCRBGSF

Unicredit Bulbank

Основание за плащане: Такса – участие в Курс по релационна психомоторика  - Габрово  и Вашето име (20-21.05.22г.)

Максимален брой участници: 16

Записване за участие на: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

*Регистрацията за събитието става след потвърждение от наша страна!

*Местата са ограничени!

 

ТЕЛЕФОН ЗА КОНТАКТ: 0885362027

 

ПРОГРАМА

 

20 май 2022 

10.00 -11.30 Упражнение за представяне на участниците и формулиране на въпросите, които ги вълнуват във връзка с темата на обучението. Споделяне в голяма група.

Пространства в залата по психомоторика: подреждане на залата, използване на пространствата, двигателни игри в ранна възраст.

 

11.30-11.45 Кафе пауза

11.45-13.15 Мястото на символната игра в сесиите по релационна психомоторика. Възрастният: партньор в игрите на детето. Психомоторно ателие за малки: презентация.

 

13.15-14.15 Обяд

14.15-15.45 Психомоторно ателие за деца с ограничения в моториката и множество увреждания: възможно ли е да провокираме удоволствието от движението?

 

15.45-16.00 Кафе пауза

16.00-17.30 Наблюдение и оценка на сесиите по релационна психомоторика. Работа с видеоматериали от практиката на колеги, които работят психомоторика с деца с увреждания и от аутистичния спектър.

 

 

Подходяща литература:

Еми Пиклер и кол., Да се опознаем взаимно. Грижа за бебета и малки деца – преживявания и размисли по педагогиката на Пиклер, 2019

Окутюрие, Б., Действаме, играем, мислим. Помагало за възпитателна и терапевтична психомоторна практика, Колибри, 2019

Банова В., Психомоторно развитие и психомоторни практики, Словото, 2003

Банова В., Ръководство по релационна психомоторика, 2001

Банова В., Пространство на символичната игра. Възможни интерпретации на някои игри в психомоторно ателие в: Наръчник за експертния и технически персонал, обслужващ децата, настанени в „Център за социална рехабилитация и интеграция“, социални работници, здравни работници от общността НПО и други регионални институции.

Дюран В., Как да работим в ателие с въображаемата връзка? В: Наръчник за експертния и технически персонал, обслужващ децата, настанени в „Център за социална рехабилитация и интеграция“, социални работници, здравни работници от общността НПО и други регионални институции.

Анчева А., Пространството като форма, аромат и звук в: Наръчник за експертния и технически персонал, обслужващ децата, настанени в „Център за социална рехабилитация и интеграция“, социални работници, здравни работници от общността НПО и други регионални институции.

 

 

 

 

Ето ни и нас

  • ул. "Шандор Петьофи" 25, ет.1
    София, България
  • ПК: 1000
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.