Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Обучения

Този курс е продължение на курсовете „Смущения в поведението на бебето и малкото дете“ първа и втора част. Предназначен е за специалисти, които директно работят с деца от ранна детска възраст и техните родители.

Придружаването на родителите изхожда от разбирането за това, че да бъдеш родител е преди всичко голяма промяна в живота. В този смисъл мястото на професионалистите през първите месеци и години от живота на детето е да подкрепят родителите, като бъдат до тях. В предложения курс ще търсим заедно отговори на въпроса: как? Как можем да придружаваме родителите е въпрос, на който ще отговаряме чрез споделянето на случаи, видеоматериали, текстове. В сърцевината на това придружаване е възможността една майка или един баща да могат да говорят за своето бебе /малко дете/, да могат да споделят тревогата си, да могат да задават въпроси.

 

В консултирането на родители изхождаме от разбирането, че през уникалния период на ранното детство, възрастният до детето, най-често неговата майка, заема много специално място и играе ключова роля в развитието му. Задача на възрастния е да разграничава индивидуалните особености в протичането на всяка една сфера на развитието на детето от проявите на забавяне и страдание, които могат да се дължат на фактори, свързани с особености и болести на тялото или фактори на средата, които оказват негативно въздействие върху детето. Именно в тази задача професионалистите имат своето място до родителя. От професионалиста до майката зависи до голяма степен дали тя ще развие своята чувствителност по отношение на детето, усещайки се подкрепена. Затова особено важна тема, която застъпваме в това обучение е: как да разговаряме с майката /родителя/, в зависимост от неговия психологичен профил. Ще разгледаме някои практики, ще се спрем подробно върху съдържанието и формулировката на въпросите, които можем да задаваме, ще изследваме често срещани недоразумания в езика между професионалисти и родители.

 

ВОДЕЩИ: Весела Банова, психоаналитик, клиничен психолог и доктор по социология

Д-р Любомир Жупунов, педиатър и детски психиатър

 

ДАТА: 15.06.2019г.

ЧАС: 10:00 до 18:00ч.

 

ЗАПИСВАНЕ: Записването за обучението става по електронен път, като изпратите имейл на адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Регистрацията за събитието става след потвърждение от наша страна!

Местата са ограничени!

 

ТАКСА ЗА УЧАСТИЕ: 100лв.

 

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: Заплащането на таксата става по банков път:

Получател: Психоаналитичен институт ТОЛК

Банкова сметка: BG70UNCR70001522046471

BIC: UNCRBGSF

УКБ

Основание за плащане: Такса – участие в обучение консултиране на родители и Вашето име

 

МЯСТО НА ПРОВЕЖДАНЕ: Психоаналитичен институт ТОЛК, ул. „Бачо Киро“, № 20, ет. 1

/Входът е отстрани на сградата по малка алея, не е към улицата!/

 

 

ТЕЛЕФОН ЗА КОНТАКТИ: 0883 379 777

Ето ни и нас

  • ул. "Бачо Киро" 20, ет.1
    София, България
  • ПК: 1000
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.