Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Обучения

ТОВА, КОЕТО СЕ ПРЕМЪЛЧАВА: ДЕТСКАТА СЕКСУАЛНОСТ.

1ва част: Разминаването между езика и тялото

 

Анотация на курса:

На Зигмунд Фройд дължим откритието за спецификата на детската сексуалност. Той се отдалечава от понятието за сексуалността при възрастния и неговите открития поставят началото на едно ново мислене и отношение към бебето и малкото дете.

Сексуално при Фройд означава това, което носи удовлетворение на тялото. Изучавайки детето, Фройд открива, че сексуалното съществува във всички отвори на тялото, на всички места, където е стимулирано от физиологични функции. Тези телесни отвори (например, устата) са гранични зони между вътре и вън. В тях се извършват жизнено важни функции. Фройд определя  нагона  като търсене на удовлетворение. Нагонът не е синоним на инстинкт. Това удовлетворение той нарича сексуално удовлетворение. Негова специфична черта е автоеротизмът. Важно е да се разбере, че този автоеротизъм не зависи от субекта, а съществува в главата му. Т.е. за Фройд сексуалният нагон има травматичен характер, макар и не много сериозен, но важен, защото субектът понася сексуалния нагон, без да бъде участник в него. Най-обичайният признак за срещата между сексуалния нагон и телесната функция е тревогата, която възниква, когато субектът изпита сексуалното влечение. Тази тревога показва, че в тялото на детето се случва нещо, от което самото дете не може да се скрие и което не може да овладее. Фройд открива, че при човека, освен удовлетворяване на телесните функции, съществува печалба от удоволствието.

По време на обучението...:

Ø Ще бъдат представени случаи и видеоматериали, които илюстрират нормалното развитие на детската сексуалност. Особено внимание ще бъде отделено на специфичните особености на детската сексуалност и това, която отличава нейните прояви от симптомите на преживяно сексуално насилие или друг травматизъм.

Ø Още по време на тази първа част от обучението, ще бъдат представени клинични материали, които илюстрират случаи, в които детето не изпитва удоволствие от иначе привидно сексуализираното си поведение, което всъщност е израз на психично страдание, което надминава детето/юношата.

Ø Ще бъдат представени някои подходи за работа с деца, които отчитат особеностите и проявите на детскат сексуалност.

 

КЪМ КОГО Е НАСОЧЕНО ОБУЧЕНИЕТО: Към психолози, психотерапевти и други специалисти, които работят с деца и юноши и имат клинична ориентация.

 

ПРЕПОДАВАТЕЛИ:

Весела Банова, психоаналитик, клиничен психолог, доктор по социология

Д-р Любомир Жупунов, педиатър, детски психиатър

 

ДАТА: 09.06 и 10.06.2018г.

09.06: от 10:00 до 17:00ч.

10.06: от 10:00 до 14:00ч.

 

ЗАПИСВАНЕ: Записването за обучението става по електронен път, като изпратите имейл на адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Краен срок за записване: 30.05.2018г.

Регистрацията за събитието става след потвърждение от наша страна!

Местата са ограничени!

 

ТАКСА ЗА УЧАСТИЕ: 170лв.

 

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:

Заплащането на таксата става по банков път:

Банкова сметка: BG70UNCR70001522046471

BIC: UNCRBGSF

УКБ

Основание за плащане: Такса – участие в обучение 09-10.06.2018г. и посочени вашите имена

 

МЯСТО НА ПРОВЕЖДАНЕ: София, Хотел Европа, ул. „Лидице“ № 1 (на гърба на магазин 345) - в района на хотел Плиска

Публичен транспорт - всички тролеи и автобуси с маршрут по Цариградско шосе, спирка хотел Плиска.

 

ТЕЛЕФОН ЗА КОНТАКТ: 0883 37 97 77

Ето ни и нас

  • ул. "Бачо Киро" 20, ет.1
    София, България
  • ПК: 1000
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.