Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Обучения

Курсът е предназначен за специалисти, които работят с деца в кърмаческа възраст и консултират други специалисти и/или родители на бебета. В тази първа част на курса ще бъдат разгледани подробно основните поведения на бебето /0 до 12/ месеца и проявите, които свидетелстват за смущения в тях: хранене и смущения в храненето, сън и смущения в съня; отделяне и смущения в отделянето; сексуална активност и смущения в сексуалната активност. Ще бъде представена клиничната картина на анаклитичната депресия, така както я описва Рене Шпиц и ще се направи съпоставка с особеностите в поведението на кърмачето, което страда от ранен детски аутизъм. Ще бъдат представени методи за консултиране на основните поведения на кърмачето и смущенията в тях.

ТОВА, КОЕТО СЕ ПРЕМЪЛЧАВА: ДЕТСКАТА СЕКСУАЛНОСТ.

1ва част: Разминаването между езика и тялото

 

Анотация на курса:

На Зигмунд Фройд дължим откритието за спецификата на детската сексуалност. Той се отдалечава от понятието за сексуалността при възрастния и неговите открития поставят началото на едно ново мислене и отношение към бебето и малкото дете.

 

Въвеждащ курс по релационна психомоторика и психомоторни практики

 

ВОДЕЩ: Весела Банова, психоаналитик, клиничен психолог и доктор по социология 

Специализиран курс по релационна психомоторика и психомоторни практики

 

Фокусът на курса ще бъде върху работата в "Психомоторно ателие" и използването на пространствата на удоволствието от движението и символичната игра. Особено внимание ще обърнем на психомоторно ателие за деца с ограничена моторика и на използването на играта "наужким" в сесиите по психомоторика.

Психоаналитичен институт ТОЛК и сдружение „Дете и пространство“ организират семинар на тема: „Детето изследовател“
I-ва част

Преподавател: Весела Банова, психоаналитик, доктор по социология

Ето ни и нас

  • ул. "Цар Асен" 18
    София, България
  • ПК: 1000
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.