Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Обучения

ОБУЧЕНИЕ НА ТЕМА „ТИЙНЕЙДЖЪРИТЕ ДНЕС“

Ще имате възможност да чуете гледната точка на педиатъра и на детския психиатър, както и на психоаналитика за тийнейджърите днес. Педиатърът ще говори за промените в тялото на детето, които настъпват през пубертета. Психоаналитикът ще сподели впечатленията си от срещите с тийнейджъри и техните родители за затрудненията, които изпитват да намерят добри думи за настъпващите през пубертета промени и да изградят нови субективни опори, които да послужат на детето, което напуска детството и навлиза в юношеството да намери координатите на своето ново място сред връстници и възрастни.

Консултиране на смущенията в основните поведения на бебето и малкото дете.

Първа част

Курсът е предназначен за специалисти, които работят с деца в кърмаческа възраст и консултират други специалисти и/или родители на бебета. В тази първа част на курса ще бъдат разгледани подробно основните поведения на бебето /0 до 12/ месеца и проявите, които свидетелстват за смущения в тях: хранене и смущения в храненето, сън и смущения в съня; отделяне и смущения в отделянето; сексуална активност и смущения в сексуалната активност. Ще бъде представена клиничната картина на анаклитичната депресия, така както я описва Рене Шпиц и ще се направи съпоставка с особеностите в поведението на кърмачето, което страда от ранен детски аутизъм. Ще бъдат представени методи за консултиране на основните поведения на кърмачето и смущенията в тях.

Курсът е предназначен за специалисти, които работят с деца в ранна възраст и консултират други специалисти и/или родители на малки деца. Първата част на курса беше фокусирана върху кърмаческа възраст /0 до 12 месеца/ и най-честите смущения в храненето и съня през този период. Втората част на курса насочва вниманието ни към възрастта от 2 до 7 години. Специално внимание ще бъде отделено на методи за консултиране родителите, когато детето има  смущения в храненето, съня, отделянето и сексуалната активност. Ще разгледаме възпитанието в чистота и проблемите, които най-често възникват около това; смущенията в съня: кошмарите и нощните плачове; някои особености и смущения в храненето. Във втората част на курса отделяме повече време за работа по конкретни случаи от нашата практика.

Специализиран курс по релационна психомоторика и психомоторни практики

Фокусът на курса ще бъде върху работата в "Психомоторно ателие" и използването на пространствата на удоволствието от движението и символичната игра. Особено внимание ще обърнем над наблюдението на психомоторната сесия и използването на играта "наужким" в сесиите по психомоторика.

 

ТОВА, КОЕТО СЕ ПРЕМЪЛЧАВА: ДЕТСКАТА СЕКСУАЛНОСТ.

1ва част: Разминаването между езика и тялото

 

Анотация на курса:

На Зигмунд Фройд дължим откритието за спецификата на детската сексуалност. Той се отдалечава от понятието за сексуалността при възрастния и неговите открития поставят началото на едно ново мислене и отношение към бебето и малкото дете.

Ето ни и нас

  • ул. "Бачо Киро" 20, ет.1
    София, България
  • ПК: 1000
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.