Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Обучения

ДЕТСКИТЕ СТРАХОВЕ

IIра част

Втората част на курса е насочена към страховете на децата, които срещат затруднения в използването на езика за изразяване и общуване. Ще изследваме връзката между страховете на децата и някои техни агресивни прояви, като си послужим с конкретни случаи, текстове и видеоматериали. Ще се опитаме да разберем какво се крие зад понятието „училищни фобии“ и да си отговорим на въпроса „Какво се случва с детето, което изведнъж започва да се страхува да влезе в училище“, изхождайки от клиничната практика.

 

ДЕТСКИТЕ СТРАХОВЕ

Iва част

В тази първа част на курса ще се концентрираме върху същността и функцията на детските страхове, така както ги срещаме при децата, които си служат добре с езика. Ще работим със случая на Малкия Ханс на Фройд и автобиографичната книга на Елиас Канети „Спасеният език“, в която той казва:“ Не може да се каже колко беден би бил човекът без изстрадания страх. Една от същностите на човека се състои в неговата склонност да се поддава постоянно на страха. Никой страх не се губи, но тайните му кътчета са загадъчни. Може би от всичко, той е онова, което най-малко се променя. Като си помисля за ранните си години, откривам най-напред страховете, с които те бяха неизказано богати. Много срещам едва сега, други – които никога няма да срещна, - трябва да са тайната, която ме изпълва с желание за един безкраен живот.“

Този курс е продължение на курсовете „Смущения в поведението на бебето и малкото дете“ първа и втора част. Предназначен е за специалисти, които директно работят с деца от ранна детска възраст и техните родители.

Придружаването на родителите изхожда от разбирането за това, че да бъдеш родител е преди всичко голяма промяна в живота. В този смисъл мястото на професионалистите през първите месеци и години от живота на детето е да подкрепят родителите, като бъдат до тях. В предложения курс ще търсим заедно отговори на въпроса: как? Как можем да придружаваме родителите е въпрос, на който ще отговаряме чрез споделянето на случаи, видеоматериали, текстове. В сърцевината на това придружаване е възможността една майка или един баща да могат да говорят за своето бебе /малко дете/, да могат да споделят тревогата си, да могат да задават въпроси.

Въвеждащ курс по Релационна психомоторика и психомоторни практики

Фокусът на курса е върху психомоторното развитие на децата от ранна възраст. Ще потърсим заедно отговор на въпроса защо възрастта от 2 до 7 години се нарича "златната възраст на релационната психомоторика". Участниците ще се запознаят с основните принципи на релационната психомоторика. Ще говорим за удоволствието от движението като движещ механизъм в развитието на малкото дете и как можем да работим с деца, които нямат такъв опит поради преживян травматизъм, особености в психиката и/или увреждане. 

ОБУЧЕНИЕ НА ТЕМА „ТИЙНЕЙДЖЪРИТЕ ДНЕС“

Ще имате възможност да чуете гледната точка на педиатъра и на детския психиатър, както и на психоаналитика за тийнейджърите днес. Педиатърът ще говори за промените в тялото на детето, които настъпват през пубертета. Психоаналитикът ще сподели впечатленията си от срещите с тийнейджъри и техните родители за затрудненията, които изпитват да намерят добри думи за настъпващите през пубертета промени и да изградят нови субективни опори, които да послужат на детето, което напуска детството и навлиза в юношеството да намери координатите на своето ново място сред връстници и възрастни.

Ето ни и нас

  • ул. "Бачо Киро" 20, ет.1
    София, България
  • ПК: 1000
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.