Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Екип

Блага Банова

Блага Банова е психолог, завършила е следдипломна квалификационна програма по арт терапия към Нов Български Университет и е член на Българско общество за лаканианска психоанализа.

Провела е редица стажове и практики, участва в различни семинари и обучения, както в България, така и в чужбина.

От пет години провежда арт ателиета за деца и юноши, някои от които с предизвикателно поведение и множество рискове, произтичащи от особено трудно начало на живота и липса на опори в семейството.

Тя е съосновател на „Ателиета „Свободно пространство“, където предлага арт терапевтични занимания и психологически консултации на деца и техните семейства.

От 2014г. е член на екипа на Психоаналитичен институт ТОЛК, който предоставя разнообразни услуги за деца, родители и професионалисти.

Работи и към сдружение „Дете и пространство“ като част от екипа от обучители и супервизори, подкрепящи различни специалисти, работещи в сферата на социалните услуги за деца в риск в цялата страна.

През 2016г. се включва в екипа на новооткрития Център за социална рехабилитация и интеграция за деца и юноши в София, управляван от Столична Община. Центърът е социална услуга, осигуряваща дългосрочна терапевтична работа с деца и техните семейства. 

Днес Блага Банова споделя:

„В професионалните ми търсения и опитите ми да намирам отговори, разбрах, че нещата стават възможни в момента, в който се случи истинска среща между двама души. Тази среща прави възможно отварянето на пространство, в което субектът е поканен да се изрази, да бъде приет и подкрепен.

Така моята среща с приложната психоанализа, ориентирана от учението на Жак Лакан и срещата ми с арт терапевтичния модел на работа, отвориха за мен пространство, в което съчетавайки двете, стана възможна появата на изследователя и откривателя в мен, провокирали любопитство и желание. 

 

Продължавам да откривам нови пътища, по които съм готова да поема!“ 

Ето ни и нас

  • ул. "Шандор Петьофи" 25, ет.1
    София, България
  • ПК: 1000
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.