Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Професионална ориентация

Милена Георгиева Жекова

Милена Жекова завършва Полувисш медицински център- Филаретова, а през 1999г. придобива бакалавърска степен по „Психология“ в Нов Български университет. През 2006г. става „Асистент по психодрама“ към Институт по психодрама, индивидуална и групова психотерапия “Бернхард Ахтерберг“. По-късно завършва магистърска програма към Нов Български Университет със специалност „Фамилна и брачна терапия“. През 2010г. е регистрирана и вписана в Национален Регистър на психотерапевтите в България. От 2011г. до сега е част продължава обучението си в клиничната програма “Детето и неговите симптоми“ към Българско Общество за Лаканианска Психоанализа, с водещи обучители, психоаналитици от Белгия и Франция.

Милена Жекова придобива опита си по време на редица стажове и практики. В периода от 2000г. до 2003г. провежда стажове като водещ на случаи под супервизия към Психосоциален център „Динамика“, София и БИОХ - Център за психично здраве и работи като психолог и семеен консултант към Фондация „Анимус Перник“, където участва в обучения и семинари по проекти за превенция на домашно и сексуално насилие.

От 2006г. до 2011г. е Председател на Българска Асоциация по Фамилна Терапия (БАФТ).

През 2004г. стартира своята частна практика, като психолог и семеен консултант. През 2008г. основава и става Управител на Център П.О.Л.И. - център за подпомагане на семейства и деца, където практикува като водещ на случаи като психотерапевт. В периода 2004 – 2015г. е Вещо лице – психолог към СГС и СРС. 

От 2014г. е съучредител и Управител на Психоаналитичен институт ТОЛК, където упражнява професията си като психотерапевт, обучител и супервизор.

Милена Жекова е член на Дружество на психолозите в България, член е на сдружение „Дете и пространство“, на Българско Общество за Лаканианска Психоанализа, тя е квалифициран член към Българска асоциация по психотерапия и до 2016г. е член в Управителен съвет на Българска асоциация по психотерапия.

Ето какво споделя по повод срещата си с психоанализа, ориентирана от учението на Жак Лакан:

"Моята среща с психоанализата бе в момент на криза, когато не знаех накъде да продължа в професионалното си развитие.

 Пред мен седеше  огромна тревога от въпроса „А сега накъде?“

Знаех, че искам нещо друго, но не знаех какво.

В този труден за мен момент намерих опора в психоанализата на Лакан.

Тя ме придружи без да изисква от мен и без да ми дава оценки, а отвори пространство на субекта в мен, за който имаше нещо непоносимо - реалност отвъд събитията, която е непредвидена .

В психоанализата на Лакан намерих място, където думите ми бяха чути и  това ми позволи да се изправя пред въпроса за своето съществуване. Една голяма загадка в света на въображаемо, символично и реално.

 Тази среща  в психичното пространство между Лакан и несъзнаваното ми е най- значима за мен и моята практика.“

Милена Жекова

 

 

 

 

 

 

Ето ни и нас

  • бул. "Патриарх Евтимий" 9
    София, България
  • ПК: 1142
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.